«هر روز قهوه خوردن چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» شاید نیازی به تامل نباشد. حتی اگر فقط یکبار از این معجون جادویی نوشیده باشیم، باز هم پاسخ ما به این سوال مشخص است. ناخودآگاه آن حس نشاطی که ناشی از مصرف قهوه است، در ذهن تداعی میشود. تاثیر قهوه بر بدن، شاید حتی پیش از نوشیدن آن هویدا میشود. همان لحظهای که عطر خوش دانههای برشته و دم کشیده قهوه به مشام میرسد و پیام سرزندگی را به سیستم عصبی مخابره میکند. اما معجزه دانههای کوچک قهوه به همینجا ختم نمیشود. اخیرا محققان به بررسی تاثیر نوشیدن روزانه قهوه بر سلامتی انسان پرداختهاند. نتایج شگفت انگیز این تحقیقات را در ادامه به اشتراک میگذاریم. ضمن اینکه اگر از طرفداران قهوههای باکیفیت باشید پیشنهاد میکنیم یک بار قهوه سینگل اورجین بلک مونت را امتحان کنید.
سلامت مغز با نوشیدن روزانه قهوه
مصرف روزانه قهوه احتمال بروز آلزایمر را به شکل موثری کاهش میدهد. نوشیدن هر روز قهوه اگر در حد مطلوبی باشد، این توانایی را دارد که از بروز مشکلات مرتبط با مغز و سیستم عصبی پیشگیری کند. یکی از این بیماریها آلزایمر است. مسبب بیماری آلزایمر رسوبات پروتئینی به نام آمیلوئید بتا است. تجمع این پروتئین در مغز باعث ایجاد اختلال در عملکرد و فعالیت شیمیایی مغز میشود. در نتیجه عوارضی چون اختلال حافظه و عدم تمرکز در فرد پدیدار میشود. تحقیقات علمی نشان دادهاند که نوشیدن روزانه قهوه با پیشگیری از ایجاد پلاکهای آمیلوئیدی، سبب کاهش خطر ابتلا به آلزایمر میشود.
نوشیدن هر روز قهوه همچنین راه خوبی برای تامین پلی فنول است. پلی فنولها ترکیبات شیمیاییای هستند که در غذاهایی با منشا گیاهی یافت میشوند و بر بسیاری از عملکردهای بدن ما تاثیر سازنده دارند. به عنوان مثال میتوانند باعث کاهش التهاب شوند. لازم به ذکر است که بسیاری از اختلالاتی که در سیستم عصبی بدن پیش میآید، به دلیل التهاب در بافت مغز است. پلی فنولها میتوانند پس از اینکه از طریق روده جذب شدند، از سد خونی مغز عبور کنند و التهابات موجود در مغز را تسکین دهند.
برای خرید قهوه ترکیبی و انواع قهوههای طعم دار، میتوانید به فروشگاه آنلاین بلکمونت کافی مراجعه کنید.
مصرف قهوه و سلامت قلب
«هر روز قهوه خوردن چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» ابتدا نیاز است که به بررسی اجمالی برخی از مشکلات ارگانهای حیاتی همچون قلب بپردازیم. یکی از این مشکلات، بیماریهای عروق کرونر است. وظیفه این عروق تامین اکسیژن مورد نیاز برای قلب است. اما گاهی این عروق دچار انسداد شده و در انجام وظیفه حیاتی خود به خوبی ظاهر نمیشوند. دلیل اصلی این انسداد، تجمع کلسترول و سایر مواد است. برای دفع این خطر، نوشیدن هر روز قهوه میتواند به شکل قهرمانی نجات بخش به کمک آید. در واقع قهوه با کاهش سطح تری گلیسیرید خون و افزایش سطح کلسترول خوب، از ایجاد رسوب در رگها پیشگیری میکند.
پیشگیری از سرطان با هر روز قهوه خوردن
دانههای کوچک قهوه منبع بینظیری از آنتی اکسیدانها هستند. نوشیدن هر روز قهوه، به معنی بهره بردن از این گنجینه با ارزش است. مهمترین وظیفه آنتی اکسیدانها، حفاظت از سلولهای بدن در برابر خطر رادیکالهای آزاد است. رادیکالهای آزاد، مولکولهای ناپایداری هستند که میتوانند باعث آسیب به سلولهای بدن شوند و مشکلاتی مثل رشد کنترل نشده را در سلولها ایجاد کنند. این نوع رشد، زمینه ساز بیماری سرطان است. آنتی اکسیدانهای موجود در قهوه با انجام واکنش شیمیایی روی رادیکالهای آزاد، ساختار آنها را تغییر داده و خطر احتمالی آنها را دفع میکنند.
یکی از محبوب ترین انواع این نوشیدنی، قهوه اسپرسو است. که حاوی آنتی اکسیدان است. اگر زمان و ادوات کافی برای تهیه قهوه اسپرسو را ندارید، خرید اسپرسو فوری بلک مونت میتواند یک گزینه ایدهآل برای شما باشد.
تاثیر قهوه بر عملکرد غده تیروئید
دانشمندان برای پاسخ به این سوال که «هر روز قهوه خوردن چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» به بررسی تاثیر قهوه بر غدد درون ریز بدن نیز پرداختهاند. غدد درون ریز هورمونهای ضروری بدن را تولید کرده و به داخل جریان خون میریزند. یکی از غددی که مورد مطالعه قرار گرفته، تیروئید است. محققان حدس میزنند که نوشیدن روزانه قهوه، با کاهش خطر اختلالات متابولیک همراه است و باعث تنظیم سرم TSH میشود. در نتیجه با هر روز قهوه خوردن در حد مجاز، شاید بتوان خطر کم کاری تیروئید را کاهش داد. البته قهوه باید حداقل یک ساعت پس از مصرف داروی تیروئید نوشیده شود.
افزایش سطح انرژی با نوشیدن روزانه قهوه
برای افزایش انرژی یا برای گریختن از حس خواب آلودگی، نوشیدن روزانه قهوه را به عنوان راه حلی موثر به کار میگیریم. اگر از ما بپرسند که «مصرف روزانه قهوه چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» شاید این اولین چیزی است که به ذهنمان خطور میکند. اما کدام ویژگی قهوه باعث این تاثیرات میشود. حس خوابآلودگی، نتیجه ترشح هورمونی به نام آدنوزین است. قهوه با مسدود کردن گیرندههای این هورمون در مغز، باعث از بین رفتن حس خواب آلودگی میشود.
از طرفی نوشیدن روزانه قهوه باعث بالا رفتن سطح هورمون دوپامین در بدن میشود. دوپامین مسئول تنظیم حالت خلقی، ایجاد انگیزه و تحرک در بدن است. افزایش دوپامین باعث میشود تا پیام خستگی از طرف سلولهای بدن به مغز ارسال نشود. نوشیدن روزانه قهوه سطح هوشیاری را نیز بالا نگه میدارد. اگر قهوه را معمولا به منظور افزایش انرژی مصرف میکنید، پیشنهاد میکنیم قهوه پر کافئین بلک مونت را هم امتحان کنید. قهوه ترکیبی کافئین بلک مونت، تهیه شده از %70 درصد گونه ربوستا از قاره آسیا و آفریقا و %30 گونه عربیکا از قاره آمریکای مرکزی میباشد.
نقش قهوه در ارتقا سلامت عمومی
«هر روز قهوه خوردن چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» قهوه حاوی طیف وسیعی از ویتامینها و مواد معدنی است. برخی از آنها عبارتند از: ویتامین ب 3، ب 5، ب 2، منگنز، پتاسیم و منیزیم. این مواد مغذی علاوه بر بهبود عملکردهای فیزیکی و روانی بدن، سیستم ایمنی را نیز تقویت میکنند. در نتیجه بدن در برابر حمله عوامل بیماری زا قادر به دفاع از خود میشود.
نوشیدن هر روز قهوه، سوخت و ساز بدن را به شکل محسوسی افزایش میدهد و روند چربی سوزی را بهبود میبخشد. همچنین با افزایش سطح آدرنالین در خون، عملکرد فیزیکی بدن را بهبود میبخشد و سرعت واکنش مغز و بدن را بالاتر میبرد.
مضرات احتمالی نوشیدن روزانه قهوه
آیا هر روز قهوه خوردن خوب است؟ هر چند تاثیر قهوه روی سلامتی انسان غیرقابل انکار است، اما باید ملاحظاتی را در مصرف روزانه آن در نظر گرفت. قهوه نیز مانند هر ماده غذایی دیگری اگر در حد تعادل و به درستی مصرف نشود، میتواند نتیجهای معکوس به بار آورد. نوشیدن هر روز قهوه به صورت کنترل نشده، ممکن است مشکلاتی را موجب شود که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
وابستگی
مصرف روزانه قهوه در صورتی که کنترل نشده باشد، باعث ایجاد وابستگی در بدن میشود. این وابستگی میتواند فیزیکی و یا روانی باشد. دلیل این وضعیت، تاثیری است که کافئین موجود در قهوه بر روی سیستم عصبی مرکزی میگذارد. عوارض این وابستگی میتواند به اشکال مختلفی بروز کند مانند: سردرد، لرزش دستها، عدم تمرکز، بیقراری و تغییرات خلق و خو.
عوارض احتمالی هر روز قهوه خوردن در بارداری
نوشیدن روزانه قهوه به خصوص در ماههای اول بارداری باید بسیار محتاطانه و حتما با مشورت پزشک باشد. هر روز قهوه خوردن به صورت نادرست، حجم مایعات بدن را کاهش میدهد. کم آبی ممکن است باعث صدمه به جفت شود و در نتیجه سلامت جنین را تهدید کند. نوشیدن روزانه قهوه به شکل افراطی، خطرات جدی دیگری را نیز در دوران بارداری به دنبال خواهد داشت مثل: تولد نوزاد با وزن کم و افزایش ریسک زایمان زودرس.
مشکلات گوارشی
«هر روز قهوه خوردن چه تاثیری روی بدن ما دارد؟» قهوه مادهای اسیدی است که میتواند باعث تحریک معده شود. افرادی که دارای اختلالات گوارشی هستند نیز باید در نوشیدن روزانه قهوه محتاط باشند. سوزش معده، رفلاکس و برگشت اسید معده از جمله عوارضی هستند که مصرف نادرست قهوه برای افراد مذکور ایجاد میکند. نوشیدن هر روز قهوه برای افرادی که مبتلا به سندروم رودهی تحریک پذیر هستند نیز میتواند باعث افزایش عوارض این بیماری شود.
اختلال در جذب مواد معدنی
هر روز قهوه خوردن اگر به صورت افراطی باشد، باعث کاهش جذب آهن و کلسیم خواهد شد. هر چند میزان دفع این مواد ناچیز است اما برای افرادی که دچار کم خونی و یا مشکلات استخوانی هستند، میتواند خطرناک باشد. نوشیدن روزانه قهوه به شکل نادرست، ممکن است تاثیر مکملهای دارویی را نیز کاهش دهد. برای اجتناب از این مشکل، بهتر است قهوه یک ساعت قبل یا بعد از این مکملها میل شود.
میزان مجاز برای نوشیدن روزانه قهوه
برای تعیین میزان استاندارد قهوه در مصرف روزانه، باید دو فاکتور را مدنظر قرار داد: میزان کافئین دریافتی، شرایط روحی و جسمی هر فرد. پزشکان میزان مجاز کافئین برای افراد بالغ را حدود 400 میلی گرم در روز تعیین کردهاند. از طرفی باید توجه داشت که میزان کافئین در انواع مختلف قهوه متفاوت است. بطور کلی میتوان گفت بزرگسالانی که از سلامت مطلوبی برخوردارند، میتوانند 3-5 فنجان قهوه در روز بنوشند و از مزایای نوشیدن روزانه قهوه بهره ببرند. افرادی که از نظر جسمی و یا روحی شرایط ویژهای را تجربه میکنند، بهتر است پیش از مصرف این نوشیدنی با پزشک خود مشورت کنند. مصرف قهوه در کودکان توصیه نمیشود. همچنین محققان توصیه میکنند که قهوه به عنوان یک میان وعده و یا پیش از فعالیتهای بدنی و ورزش مصرف شود.
برای خرید قهوه ترک، انواع قهوه فوری و محصولات سینگل اورجین میتوانید به فروشگاه آنلاین بلکمونت کافی مراجعه کنید.
تجربه شما از خوردن روزانه قهوه چیست؟
برای ما در قسمت نظرات بنویسید